
Vi har haft lite datakrångel här hemma, men nu är jag tillbaks. Håller på att öva mig i att ladda ner bilder till bloggen, de hamnar i omvänd ordning mot vad jag har tänkt. Jag börjar därför med att tipsa om Leilas nya tidning, helt underbar för alla som gillar Leilas mat och lantlig inredning. Missa inte heller Leila i tv4+ ikväll kl 21.00.




Torsdag förra veckan var några av min aarbetskompisar på besök i Boa. De serverades då denna smaskiga chokladtryffelpaj. Här kommer receptet för den som blir sugen:
Pajdeg:
75g kallt smör
2dl vatten
1 äggula
1 ½ msk kallt vatten
Mörk tryffelsmet:
2½dl vispgrädde
50g smör
300g mörk choklad ca 60%
Ljus chokladmousse
1½ gelatinblad
2dl vispgrädde
200g mjölkchoklad
2 rumstempererade äggulor
Till garnering:
Kakao och hallon eller annan frukt
Pajskal:
mixa alla ingredienser till en pajdeg.
Kavla ut tunnt och klä en pajform, ca 24cm i diameter, med degen.
Nagga med en gaffel, grädda 7-9 min i 200 grader i övre delen av ugnen.
Tryffel:
Koka grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt i den mörka chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Häll smeten i pajsklaet. Låt den stelna i kylen minst 3 timmar.
Mousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Koka upp grädden i en kastrull, ta av från värmen. Krama ur gelatinblden och rör genast ner dem, i grädden. Bryt mjölkchokladen i bitar. Rör ner choklad och äggulor i grädden. Häll smeten på den stelnade tryffelsmeten. Ställ kallt att stelna minst 4 timmar. Garnera me dpudrad kakao och hallon
Oj det blev ett långt recept, nog ingen för mig...Margareta sköter bakningen här.
Ha det så bra!
Ja den va riktigt riktigt god!! Ska försöka mig på att göra den någon dag. Kan jag ju äta mycket nu också, när min bebis inte ligger i magen o tar plats :) Kram Camilla
SvaraRadera