Jag provbakade pavlova idag och det var jättelätt. Min står nu i ugnen och torkar inför morgondagens 33 års dag. Känns väl inte så noga nu för tiden att fira, men min dotter älskar kalas så hon har bestämt att det blir tacos och pavlovatårta med 33 (!!) ljus i. Får väl se om jag klarar att blåsa så många ljus på en gång. Jag får nog god hjälp av mina små så det gäller att gästerna inte är rädda för en dagisbacill eller två!
Nog om det här kommer receptet som utlovat:
4 äggvitor
½ krm salt
2½ dl strösocker
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning:
2 dl vispgrädde
massor av frukt och bär
glass i stora lass
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa äggvitor och slat till hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 10 minuter med elvisp. Sänk sedan hastigheten och vispa in maizena, vaniljsocker och vinäger.
Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Häll smeten på papperet och bre ut den i cirkeln utan att hantera den för mycket. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
Sätt in kakan i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 ½ timme. Vrid av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat. Den kan stå några dagar innan du ska använda den.
Lägg i fyllningen strax före servering.
Lycka till!!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar